Adam Yayınları Aforizma Ahmet Altan Ahmet Say Aklımda Kalanlar Alberto Giacometti Alejandro González Iñárritu Alıntı Alıntıladıklarım Alıştırmalar Altın Koza Film Festivali Anatole France Antoloji Aspendos Opera ve Bale Festivali Ataol Behramoğlu Ayfer Tunç Bilgi Yayınevi Birhan Keskin Boticelli Can Yayınları Candan Erçetin Cemal Süreya Çağan Irmak Değinmeler Deneme Dergi Diego Velázquez Dinlediklerim Düşbükeyler Edebiyat Edgar Degas Edward Munch Eleştiri Elias Canetti Enis Batur Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Erzurum Eylül'e Mektuplar F. Scott Fitzgerald Fazıl Hüsnü Dağlarca Felsefe Ferit Edgü Film Galeri Gece Gece Edebiyat Gezi Giorgione Goya Gustav Klimt Gülten Akın Gündemdekiler Günler Günlük Günlükler Günün Şarkısı Halikarnas Balıkçısı Hayat Notları Heykel Hilmi Yavuz İçebakan İdil Biret İstanbul Bienali İstanbul Modern İzlediklerim İzlek İzmir Sanat Jan van Eyck Jean Auguste Dominique Ingres Johannes Vermeer John William Waterhouse Karalama Defteri Kırıntılar Kısa Metinler Kitap Kitap Eleştirileri küçük İskender Kürşat Başar Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi Malraux Marc Chagall Marguerite Duras Matisse Mektup Memet Fuat Metis Yayınları Mırıldandıklarım Michelangelo Milan Kundera Murathan Mungan Mühür Dergisi Müzik Nâzım Hikmet Not Defteri Notos Nuri Bilge Ceylan Oğuz Atay Okuduklarım Okuma Defteri Okuma Günlüğü Okuma Şenliği Önerdiklerim Öneri Öykü Özlü Söz Paul Klee Penguen Kolu/Kanadı Picasso Plan Proje Refik Durbaş Rembrandt Resim Resim Defteri Roman Rota Sabancı Müzesi Salâh Birsel Sanat Sayıklamalar Seçtiklerim Sel Yayıncılık Selçuk Altun Seyir Defteri Sezen Aksu Sıla Sinema Söyleşi Sözcükler Sözünü Sakınmadan Stefan Zweig Şiir Şiir Düşü Şiirler Tiyatro Tomris Uyar Van Gogh Varlık Dergisi Venedik Film Festivali Venüs Veysel Çolak Videolar Viktor Hugo Yaşar Kemal Yazı Masası Yazılar YKY Yön Yayınları Zeki Demirkubuz

23:00:00


Ülke içindeki tarihsel olaylara ve insanların belli dönemlere göre sınıflandırılmasına alışığız.
Atatürk’ün yaptığı devrimler sonrasında 1950’li yıllarda Adnan Menderes ve arkadaşlarının karşı devrim hamlelerini gördü bu ülke. Adnan Menderes ve iki milletvekilinin asılması ve darbeyle sonuçlanan bir süreç izledi bu karşı devrim hareketini. Bu sarsıntıyı yeni yeni atlatmaya çalışırken dünyadaki devrimci akımların etkisiyle ve dünyada yaşanan 68 Kuşağının Türkiye’ye etkileriyle sağ-sol olayları başladı ve bu sürecin sonunda da Denizlerin asılmasına tanık olduk. Tam bu travmayı atlatıyoruz derken ortaya Kenan Evren ve arkadaşları çıktı ve ülkeyi daha da büyük bir kaosa sürükleyen 80 darbesini gerçekleştirdi. Hâlâ etkisini yaşadığımız bu olayı terör eylemlerinin başlaması takip etti.
Hani her dönemi bir şekilde sınıflandırıyoruz ya biz de, 1980’li yıllarda doğan çocuklar da terör kuşağı olarak yetiştik. Çocukluğumuz ve ilk gençlik yıllarımız ülkenin terörle mücadelesi nedeniyle sürekli korku dolu günlerle geçti. Tam bu terör sorunu da bitecek derken Tayyip Erdoğan ve arkadaşları ortaya çıktı ve ne olduğu bile bilinmeyen bir açılım söylemiyle ülkenin yeniden çalkalanmasına sebep oldular. 90’lı yılların çocukları terör çocuklarıyken, 2000’li yılların çocuklarını da terör nesli olarak yetiştirmeye kararlı bir sürecin içine soktular ülkeyi.
Biz ne zaman travmalardan uzak bir nesil yetiştireceğiz? Ne zaman ülkenin bu tür suni gündemlerden arındırıldığını göreceğiz?
1950’li yıllardaki karşı devrimcilerin yaptığı yanlışları, 1960’lı yıllardaki sağ-sol olaylarıyla binlerce genç insanın katledilmesini, 1970’li yıllardaki gencecik insanların asılmasını, 1980’li yıllardaki darbeyi ve 1990’lı yıllardaki terör olaylarını nasıl unutacağız? Nasıl bu ülkenin refaha ulaştığını göreceğiz?

/ sekizeylülikibindokuz salı
afyonkarahisar /

Tuna BAŞAR
Etiketler: ,

Yorum Gönder

Tuna BAŞAR

{picture#https://lh3.googleusercontent.com/-D5kOteDnoJw/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAABGE/655dNdgH4u8/s120-c/photo.jpg} 1985 yılında doğdum. İzmir Karşıyakalı'yım. 2004 yılının son çeyreğiyle birlikte başladığım yazı serüvenime Gece Edebiyat adlı blog sayfamda devam ediyorum. Yazılarım ve şiirlerim Ada (Samsun),Aykırı Sanat, Berfin Bahar, BH Sanat, Çalı, Genç Hayat, İzmir İzmir, Kaçak Yayın, Kar, Koridor, Kum, Kuşak, Kül Öykü, Lacivert Sanat, Mor Taka, Onaltıkırkbeş, Sunak, Taflan, Varlık, Virgül gibi dergilerde yayınlandı. {facebook#http://www.facebook.com/tunabasar} {twitter#http://www.twitter.com/tunabasar35} {google#http://plus.google.com/+TunaBasar} {pinterest#http://www.pinterest.com/tunabasar35} {youtube#http://www.youtube.com/c/TunaBasar} {instagram#http://www.instagram.com/tunabasar35}

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.